Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (2024)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (1)Humble Homemade HifiHumble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (2)Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (3)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (16)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (17)Luidspeker Upgrades

Net als met de meeste dingen, vinden er in de luidsprekerwereld nog steeds nieuwe ontwikkelingen plaats. Door steeds betere meettechnieken en inzichten, nieuwe materialen en toepassingen, verschijnen er immer verfijndere produkten op de markt. Humble Homemade Hifi volgt deze ontwikkelingen op de voet en biedt u de mogelijkheid hier gebruik van te maken in uw huidige luidsprekers. Een upgrade of modificatie kan bestaan uit het strategisch en met beleid vervangen van componenten zoals weerstanden, spoelen en condensatoren. Maar ook aanpassingen aan het dempingsplan en de mechanische eigenschappen van een luidsprekerbehuizing kunnen resulteren in minder kleuring en een betere integratie met de kamer akoestiek. Het eindresultaat is meer definitie, een ruimtelijker beeld, meer fijn detail en meer rust bij de presentatie van de muziek. U heeft tevens de mogeljkheid tot fijnafstemming van de luidsprekers op de rest van het systeem én uw persoonlijke smaak. Dus, als u niet geheel tevreden bent met uw hudige luidsprekers maar u vind het zonde om ze weg te doen, of de aanschaf van nieuwe luidsprekers is te kostbaar, overweeg dan een upgrade. Na een professionele behandeling door Humble Homemade Hifi zullen uw luidsprekers u nog jarenlang luister-plezier geven!

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (18) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (19)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (20) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (21)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (22) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (23)

Wat klanten zeggen:

"Het blijft altijd moelijk om geluid te omschrijven, maar het is een zeer geslaagde revisie / upgrade. Het laag is weer volledig terug en is nog subtieler in vergelijking met toen ik deze nieuw kocht. Het hoog, laag en midden is nu overigens meer in balans. Instrumenten kun je qua ruimtelijkheid nog beter plaatsen, soms lijkt het wel dat een instrument juist qua geluid voor de luidspreker staat, of juist achter. Midden en hoog zijn beter doortekend in vergelijking met voor de revisie. Het grootste compliment is echter dat mijn vrouw de tijd nam om ook lang te luisteren, dat had zij in ons 25 jaar huwelijk nog nooit gedaan." (Wolf, Arnhem, Nederland - revisie en upgrade Link M22)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (24) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (25)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (26)

"Ik heb vandaag de filters geïnstalleerd en ik moet zeggen dat het een fantastisch succes is. Ik heb in het verleden meerdere hoorn systemen gehad maar deze is verreweg de beste en ik kan alleen maar dank zeggen voor jouw hulp! Dit is gewoon geweldig! Ik was eerst bezorgd dat de aanpassing misschien zou tegenvallen, maar dit is beter dan waar ik van had kunnen hopen. De TAD drivers zijn ongelofelijk met jouw filters." (Gunnar, Norwegen - nieuwe filters voor de TAD 2402)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (27) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (28)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (29)

"Ik ben ontzettend blij met het resultaat. De hoge tonen lopen heel ver door, perfect voor mijn smaak, zang en instrumenten klinken echt en de bas is er gewoon. Een plaatselijke technicus zei dat hij erg onder de indruk was van de bas van boekenplankluidsprekers van dit formaat. Het algehele geluid overtreft mijn verwachtingen en het heeft geholpen mijn doel te bereiken, namelijk een buizengeluid, niet traag en dik, maar met een hoog contrast zoals je dat van de Jantzen Alumen Z-Cap omschreef. Ik heb het gevoel dat ik naar de muziek luister, live, en mijn audio-installatie vergeet. De originele Nola Boxer klonk goed voor het geld, maar met aangepaste filters klinken ze live en echt. Ik heb het gevoel dat mijn audioreis bijna ten einde is. Ik wil nog steeds mijn buizenversterker ombouwen en mijn gebalanceerde powerconditioner upgraden. Verder niets. Ik kan je niet genoeg bedanken voor je filters, dat is mijn grootste upgrade en het laatste ontbrekende deel van de puzzel om bij audio nirvana te komen." (Lieng, Canada - filter upgrade Nola Boxer)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (30) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (31)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (32)

"De speakers zijn inmiddels mooi ingespeeld. Zit met mooi biertje en dikke grijns te genieten in de sweet spot. Je hebt wederom fantastisch werk afgeleverd, bizar hoe deze, inmiddels kwart eeuw oude speakers, klinken. Mooi hom*ogeen, coherent, het klopt gewoon. Bas is super in balans, wat vóór de revisie een zorgpunt was. Ongelofelijk wat goede filter componenten, nieuwe bekabeling en nieuw dempingsmateriaal kunnen doen met relatief eenvoudige drivers. Dit is echt super! ...... Een bewonderaar!!" (Kobus, Rotterdam, Nederland - complete revisie en upgrade Impulse 54)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (33) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (34)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (35)

"Allereerst wil ik je nogmaals bedanken voor al je tijd, moeite en toewijding aan deze geweldige upgrade, jij bent The Man! Gezien de kwaliteit van de luidsprekerkasten en van de luidsprekerdrivers, had ik grote verwachtingen dat een goede crossover-upgrade een grote impact zou hebben en een betere optie zou zijn om de geluidskwaliteit te bereiken die ik beoogde, in plaats van nieuwe dure luidsprekers te kopen. Het resultaat overtrof mijn aanvankelijke verwachtingen, het verschil is groter dan ik had verwacht, het is alsof ik totaal andere, veel betere luidsprekers heb. In het laag hoor ik nu eindelijk de kracht van de Krell FPB 300CX die de woofers met autoriteit en controle aandrijft als nooit tevoren. De bas is nu aangenamer, dynamischer, dieper en aanwezig zonder vervorming, zelfs wanneer ik op een hoger dan comfortabel geluidsniveau draai. Ook al was gebrek aan een goede bas het grootste probleem van mijn luidsprekers, waren het de midden- en hoge tonen die het karakter tot een onverwacht niveau tilden. De ruisvloer is flink gedaald en alle kleine details zijn nu veel duidelijker, het geluid is verbeterd in termen van volheid en timbre, natuurlijkere stemmen en instrumenten zijn realistischer. Meer “vlees aan de botten” …… lekker! Een goede attack en dynamiek zijn nu kenmerken die deze luidsprekers niet eerder hadden en samen met het extra detail, laten muziekinstrumenten en stemmen hun volle ziel zien zonder tekenen van ongewenste scherpte of "randjes". Samengevat: een veel natuurlijker, aangenamer en gecontroleerder geluid - meer muziek! De soundstage is ook verbeterd, vooral dankzij de verminderde ruisvloer en een beter algemeen timbre. Instrumenten zijn nu beter verdeeld over het beeld en de plaatsing meer solide." (José, Maia, Portugal - filter upgrade Pioneer S1-EX)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (36) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (37)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (38)

"Ik wil mijn erkentelijkheid en dank uitspreken voor het fenomenaal uitgevoerde werk. Bedankt voor de hoffelijkheid en de prompte reacties, je bent een echte meester!" (Mikhail, Moskou, Rusland - filter upgrade Klipsch Cornwall III)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (39) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (40)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (41)

"Goede morgen Tony, ik heb de filters die je hebt opgestuurd ingebouwd, en ze zijn zo goed! Ze verbeteren mijn kleine JBL luidsprekers tot sportieve reuzen. Ik wil zeggen, mijn Jubals zijn verworden tot iets moois. Ik zal komend weekend genieten als ik naar mijn Jubals luister. Dank je wel." (Irfan, Indonesië - filter upgrade JBL L65 Jubal)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (42) Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (43)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (44)

"Sinds 2 week spelen de JBL's weer met uw verbeterde filters. Eerst heb ik ze een aantal dagen continu laten spelen en daarna begon het echte testen. Eerst op de 47-Labs Shigaraki (2x20w) dit is een hele snelle directe versterker waardoor ik hoge verwachtingen had wat betreft het hoog van de JBL's in combinatie met de nieuwe filters. Die verwachtingen werden meer dan voldaan. Het hoog tijdens het nummer "Just a little lovin'" van Shelby Lynne klonk zo onwijs losstaand, open en direct dat ik meteen weer verliefd was op de JBL's. De plaatsing van de instrumenten is echt gaaf en dat heb ik eerder nooit zo gehad bij deze luidsprekers. Ook het laag heeft deze versterker redelijk onder controle ondanks dat de speakers wel wat power nodig hebben. De speaker klinkt gedetailleerder, veel mooier geplaatst en vooral opener. Ik sta versteld van de upgrade en ben erg tevreden tijdens de luistersessie met de 47-labs versterker.
En dan komt de Musical Fidelity met buis voortrap er weer aan te hangen, dit is de set die ik voornamelijk speel op de JBL's. Een versterker met een bulk aan vermogen en de warmte door de buis voorversterker. Wanneer ik "Get lucky" van Daft Punk speel (vreselijk nummer, maar leuk om te testen) sla ik stijl achterover, het laag heeft zo onwijs veel meer controle, het is zo strak en vol, dat heb ik nog nooit gehoord op deze luidsprekers. Ook het mid en hoog is bijzonder fijn om naar te luisteren. Zelfs de Musical Fidelity krijgt er een zeer groots beeld uit en kan alles perfect plaatsen. Al met al is mijn indruk dus erg positief en wil ik u bedanken voor het mooie werk wat u heeft geleverd! Ook de service van het snelle naleveren stel ik op prijs." (Olaf, Velp, Nederland - filter upgrade JBL XE-6)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (45)

"De set: zelfbouw streamer met accu voeding, voortrap: Pathos In-Control, eindtrap: Krell FPB600 modified, speaker kabels: Phantom Gold LS, interlinks: zelfbouw ultra pure multiple copper aders in Teflon en katoen met WBT-Nextgen, netsnoeren: Furutech Alpha. We luisteren naar opnamen van John Cage (flac) - "Music For Merce Cunningham". Het is acht uur s`avonds, het is donker buiten de set staat al 48 uur aan. Het nummer "Five Stone Wind" wordt via de streamer aangezet. Meteen wordt er een gloed van energie rondom de speakers gecreëerd. Een energie die de rest van de kamer met zich versmelt en je direct doet wanen of je in een andere situatie wordt getransporteerd. Het gevoel bekruipt je of je via een wormhole in een andere omgeving komt. Er is rust, een hele aangename warme, open, bijna surrealitisch sprookjesachtige rust. Het gevoel van aanwezig zijn is bijzonder groot. Kippenvel loopt over het lijf. Dat het kan!
De volgende muziek file (flac) is van Wende Snijders met het nummer “Adem Uit". Alsof ze in de kamer staat! Hoe echt en ruimtelijk alles word weergegeven. De rust momenten tussen haar stem en het aanhalen van een muziekinstrument gebeurt met erg veel overtuiging en emotie in de set. De instrumenten en haar stem klinken natuurlijk. Er is niets overdone. Gelijk maar even Leonard Cohen proberen met het nummer "It Seemed the Better Way" van het album “You Want It Darker" in 24-Bit/44kHz. Ook de mannelijke stem wordt hier fantastisch weergegeven. De articulatie is erg natuurlijk. De rust is groot en de emotie en definitie in zijn stem worden glashelder overgebracht.
Als we luisteren naar een pianoconcert (24-Bit/96kHz) van Johan Sebastiaan Bach door Thomas Günther (Steinway D Piano), dan wanen we ons in de zaal. Het timbre is mooi, echte klankkleuren van de Steinway piano vullen de huiskamer. Het uitsterven van de galm van de toetsen is bijzonder gedetailleerd en echt. Het klinkt warm en betrokken en wordt weer duidelijk dat Tony zijn filter ontwerp van uitzonderlijk goede kwaliteit is. Uiteraard spelen de uitgekiende componenten en opbouw van de gehele set mee. De Japanese Taiko drums klinken nu ook levensecht. De bekkens van het album "Discover World Percussion" met het nummer "Ojo To Wa Ninu Ose", klinken live. Wanneer de bekkens weerklinken en gedraaid worden tijdens het tegen elkaar slaan hoor je zelfs het gewicht en massa traagheid van de bekkens tijdens dat draaien. Spookachtig echt. We zitten thuis met verbazing te luisteren hoe realistisch dit wordt weergegeven. We weten hoe bekkens in het echt klinken. Het nummer "Uncross" van "Dean Peer". De uithalen van de snaren zijn gedefinieerd en krachtig, snel, open en dynamisch. De violen worden mooi natuurgetrouw weergegeven.
Nu na 30 jaar met de hobby bezig te zijn kan ik zeggen dat het wel redelijk af is. Alleen al in de speakers zitten al meer dan een leipe 1000 uur bouwen, tunen, proberen en customizen. Het filterontwerp is geniaal. Duidelijk is dat de keuze van de filter componenten op hun eigen specifieke plaats goed is gedaan. Ik heb een heleboel speakers in mijn leven op shows gezien, gehoord, in winkels en bij mensen thuis, enkelen zeer muzikaal en indrukwekkend klinkend, maar net zonder die magic. Mijn speakers kunnen nu een grote stage neerzetten waarbij een natuurlijke coherentie, articulatie, timbre en harmonische opbouw centraal staan. De speakers kunnen o.a. stemmen en akoestische instrumenten voortreffelijk neerzetten met een geluidsbeeld heel dicht bij de werkelijkheid met een ongekende sprookjesachtige warme sfeer waarbij woonkamer en muziek weergave tot één hom*ogeen geheel worden gefuseerd. Tony Gee, bedankt voor je inbreng van dit werkelijk waar formidabel filter-ontwerp." (Marcel, Leeuwarden, Nederland - filter revisie zelfbouw luidsprekers)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (46)

"De eerste set waarden die jij stuurde bleken meteen de beste te zijn. Als ik zeg dat dit iets goeds was wat je deed, is het een absolute understatement!! De luidsprekers zijn zo natuurlijk, transparant, gedetailleerd, zonder randje, en het geluidsbeeld is duizelingwekkend: diepte, breedte en hoogte. De diepte bij een groot koor of orkest is sensationeel. Ik kocht onlangs een SE 845 versterker en de synergie is simpelweg ... Adembenemend. Dank je voor deze ervaring, eentje die ik nog nooit in mijn luisterruimte heb gehad." (Brian, East Greenbush, Verenigde Staten van America - filter upgrade Swans Speaker Systems Allure)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (47)

"Via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor je tijd en moeite. Het was een leerzame dag voor me en ik vind het erg leuk om iemand met zo veel passie bezig te zien en te horen vertellen. Ik kan zeggen dat de upgrade 100% geslaagd is, meer dynamiek en meer transparantie. Het is zeker een positief effect!" (Chris, Almere, Nederland - upgrade Avalon Avatar)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (48)

"De upgrade van het filter is overduidelijk te horen. Het zijn totaal andere luidsprekers geworden, in positieve zin! Op sommige opnames vallen ineens bepaalde instrumenten op waar ik voorheen geen aandacht aan schonk. Het is alsof je een bril opzet voor verziendheid: ineens zie je details in de verte waarvan je vermoedde dat ze er waren maar simpelweg niet goed zag. Maar het meest belangrijke is de verbetering in het middengebied. Bepaalde rockmuziek was voorheen gewoon niet leuk om naar te luisteren (ook niet met andere luidsprekers), een bepaald frequentiegebied werd schel en zorgde voor druk op de oren ...... alles is veel meer in balans met meer hom*ogeniteit. Ik sta iedere dag weer versteld wat voor details ik hoor die voorheen niet opvielen. Bekkens en hi-hats hebben nu veel meer definitie en detail terwijl deze op redelijke opnames niet eens als zodanig te herkennen waren. Ook de bas heeft veel meer definitie, Marcus Miller staat gewoon in de huiskamer te spelen! Al met al ben ik erg tevreden met de upgrade. Nogmaals dank daarvoor." (Paul, Amersfoort, Nederland - upgrade Usher BE10)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (49)

"Het resultaat mag er zijn! Op alle vlakken een grote verbetering, het verschil is veel groter dan ik verwacht had. Wat eruit springt is het hoog waar alle scherpe randen vanaf zijn, veel meer detail en plaatsing. Het geheel is ook mooi open en lang niet zo ‘nasaal’ meer. Het laag is veel strakker en gedetailleerder. En nog het belangrijkste, het maakt gewoon veel meer muziek! Ofwel een schot in de roos. Daarom bedankt voor je adviezen bij het mixen en matchen van de componenten, heeft perfect gewerkt!" (Hans, Amsterdam, Nederland - filter upgrade Scanspeak Reference Monitor)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (50)

"Enige tijd geleden bedacht ik me dat er mogelijk nog wat meer (natuurlijkheid) uit mijn Scan Speak Reference monitors te halen zou zijn door de filtering een upgrade te geven. Ik was al in het bezit van een niet misselijke filtering opgebouwd uit Tritec-spoelen, MKP (laag), Audyn Cap Plus (hoog) condensatoren en Mundorf MResist Supreme weerstanden. Na veel onderzoek en wijs beraad, rekening houdend met het originele filterontwerp en vooral dankzij het gedegen advies van de ervaren Tony Gee mag het resultaat er zijn. Wat een verandering: meer rust en sprankelendheid tegelijk, gecombineerd met meer gelaagdheid en transparantie waarbij de plaatsing zowel in diepte als breedte ongekend zijn met een diepe, inktzwarte achtergrond. Opvallend is dat de verstaanbaarheid c.q. articulatie van zangers en zangeressen ook nog eens stukken beter geworden is. Echt in alles een op-en-top verbetering die elke cent waard is. Tony, bedankt!" (Bert, Groningen, Nederland - filter upgrade Scanspeak Reference Monitor)

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (51)


Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (52)


Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (53)Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (54)Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (57)

Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Alle ontwerpen zijn vrij voor privé gebruik, commercieel gebruik is ten strengste verboden. Copyright © Humble Homemade Hifi
Humble Homemade Hifi is onderdeel van tg-acoustics KvK 37138402

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (58)

Last updated 28.3.2023

Humble Homemade Hifi - Luidspreker Upgrades (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6144

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.